Torta-Gesztenyetorta - Bezsa
2007.02.12. 19:30
Gesztenye torta
Hozzávalók:
3 tojás
10 dkg cukor
10 dkg darált dió
2 evőkanál morzsa
25 dkg gesztenye massza
20 dkg margarin
2 evőkanál rum
lekvár
Habosra keverünk három tojássárgát 10 deka cukorral, majd hozzáadjuk a tojások kemény habbá vert fehérjét, 10 deka őrölt diót meg két evőkanál zsemlemorzsát. Kizsírozott, kilisztezett nagy tortaformába simítjuk és addig sütjük, amíg a beleszúrt tűre már nem tapad ragacsos massza. A formában hagyjuk kihűlni és a tetejét vékonyan megkenjük barack- vagy málnaízzel. Közben habosra keverünk 25 deka áttört gesztenyemasszát 20 deka margarinnal meg két evőkanál rummal, és a lekvárral megkent tésztára egyenletesen, vastagon rákenjük. Tetejét csokoládéízű tortadarával meghintjük, és legalább egy napra jégbe hűtjük. Tálalás előtt a késsel meglazított tortakarimát lehúzzuk róla és a tortalappal együtt csúsztatjuk tálra.
|