Torta-Csokitorta I. - Ildiko
2007.02.22. 01:10
CSOKITORTA I. /IldikoNl-Fakanal/
HOZZÁVALÓK:
A tésztához 15 dkg cukor 1 tojás 1 tojássárgája 30 dkg vaj 50 dkg liszt késhegynyi só a sütéshez, vaj
A töltelékhez 3 dl tejszín 30 dkg étcsokoládé 5 dkg vaj 1 evőkanál méz
ELKÉSZÍTÉS
A robotgép táljában elkeverjük a cukrot a tojással meg a tojássárgájával, hozzáadjuk a lágy vajat, majd a lisztet és a sót. A tésztát jól összedolgozzuk, majd két egyforma gombócot formázunk belőle. Az egyiket félretesszük egy következő alkalomra. Lisztezett deszkán 3 mm vastagságú, kör alakú tésztát nyújtunk a másik golyóból, és kivajazott, 24 cm átmérőjű tortaformába tesszük. Villa hegyével megszurkáljuk, és 20 percre félretesszük, majd forró sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Amíg kihűl, felforraljuk a tejszínt, levesszük a tűzről, beletördeljük a csokoládét, és fakanállal kevergetve felolvasztjuk. Végül hozzáadjuk a vajat meg a mézet, és jól összekeverjük. A kész krémet a megsült tortalapra öntjük, és 3-4 órára száraz, hűvös helyre tesszük
|