Torta-Feketeerdei meggyes torta - Ildiko
2007.02.22. 01:11
SCHWARZWALDER-MEGGYES torta / ILDIKONL/
Tesztahoz hozzavalok: 7 tojas, 250g cukor, 60g vaj, 150g feherliszt, 50g etkezesi kemenyito, 50g kakaopor,
Hozzavalok TOLTELEKHEZ: 1 uveg meggybefott level 450gr,/ez lehet tobb is/ 40g cukor, 1/2 db fahej v. puder 1/4kk, 2 pupuzott Tk etkezesi kemenyito, 750ml tejszin, /EN hasznaltam extraba tejszin rogzitot IS/ 60g cukor,
Disziteshez es locsolashoz:extra meggy db-ok, cseresznye palinka a csokilapok meglocsolasahoz, /Gyerekeknel NE! hasznald !!/ 2 ek cukor,150g etcsokolade, porcukor,
Tovabbiakban: 26cm atmeroju csatos tortaforma, es sutopapir a tortaform.kibelelni.
Elkeszitese: A tojasokat egy talba utjuk le, ezt egy melegvizes furdo"" felett felverjuk amig langyos nem lesz a massza, majd kivesszuk es HIdegvizes furduben"kb 8 percig verjuk amig hideg es habos-kremszeru nem lesz a massza.Kozben a vajat felmelegitjuk.A lisztet, kemenyitot, es a cacaoport beleszitaljuk a tojasos krembe es jol eldolgozzuk vele.A legvegen az olvasztott vajjal meg jol eldolgozzuk.
A sutopapirral kibelelt formaba ontjuk es a tetejet szepen elsimitjuk. Kb 30-35 percig sutjuk az elumelegitett sutoben /190C/ Ha kesz, 1 ejjszakat hagyni allni!!
Toltelek:A meggyet kulonvalaszzuk szurovel a levetol.A meggyet hagyjuk meg Jool kicsepegni es a levet is elrakjuk.
A le/250ml/felfozzuk a fahejjal es a cukorral, majd eltavolitjuk a fahaj dbkat. A keményítőt egy keves vizzel egyenletesen paposra elkeverjuk es a forro meggylehez adjuk. /csomomentesen!/ Ujra tuzre rakjuk es keverve besuritjuk/puding/ allagura . A disziteshez 16db meggyet megorzunk, a tobbit a meggypudinghoz"" keverjuk . Vigyazzunk nehogy tonkrekeverjuk a meggyszemeket! Ekkor ujra forrasba hozzuk, majd a tuzrul levesszuk es hagyjuk kihukni. A torta-tesztat 2x lapjaval atvagjuk.A tejszint a cukorral jol felverjuk/esetleg+rogzito!/ Vastag kinyomocsovu habzsakba toltjuk es a szelenel a legalso lapnal karikat nyomunk korbe majg kb 1.1/2 cm beljebb ujra egyet majd ujra stb. A tejszines korok ures kozeibe a meggypudingot fogjuk szepen elosztva tolteni! . Ha ez kesz rarakjuk a 2. lapot es ugyanigy jarunk el. MEGLOCSOLHATJUK a tejszin elott a tortalapokat cseresznye -palinkaval. A tetejet rarakjuk, tejszinnel ledolgozzuk a tetejet es az oldalat is. Csoki reszelekkelv. un .gondor csokikat kaparunk le kessel.A megmaradt meggyszemekkel diszitjuk.
Nekem a meggypuding vegett tetszett masnak, kulonlegesnek. Diszitheted fantazia szerint egyebb csokival is
|