Süti-Figaró - Limara
2007.02.22. 01:15
Figaró (még kipróbálásra vár)
27 dkg liszt, 22 dkg margarin, 1 tojás sárgája, 3 ek. víz, 1 vaníliáscukor, 1-2 ek. rum. Ezekből tésztát gyúrunk, majd 2 lapot nyújtunk belőle.
Töltelék: 4 tojás sárgája, 30 dkg cukor, 15 dkg darált dió, vaníliáscukor, 1-2 ek. rum, 25 dkg reszelt alma, ezeket összekeverjük, majd beleforgatunk 5 tojás keményre vert habját.
Kivajazott, lisztezett tepsibe tesszük az egyik lapot, rákenjük a krémet, beborítjuk a másik lappal és közepes lángon 20 percig sütjük. Csokoládémázzal bevonjuk.
Limara megsütötte és nem ajánlja ebben a formában elkészíteni. Javított kiadás érkezik rövidesen.
|