Süti-Mézes zserbó- Limara
2007.02.22. 01:16
MÉZES ZSERBÓ
10 dkg margarint, 2 egész tojást, 15 dkg cukrot, 4 ek. folyékony mézet és 3-4 ek tejet gőz fölött összefőzünk. Ha langyosra hült, hozzáadunk 50 dkg lisztet és 1 kávéskanál szódabikarbónát. Síma cipóvá gyúrjuk, 4 felé osztjuk és legalább fél órán át pihentetjük. Egyenként vékonyra nyújtjuk, majd tepsi hátulján megsütjük 180 fokon kb. 8 perc alatt.
Töltelék: 20 dkg margarin, 20 dkg cukor, 1 citrom reszelt héja, 3 dl tej, 6 dkg búzadara, baracklekvár
A tejet felforraljuk, beleszórjuk a darát, és sűrűre főzzük. Ha kihült hozzáadjuk a cukorral habosra kavart margarint, reszelt citromhéjjal ízesítjük.
A lapokat egyenként megkenjük lekvárral, majd krémet símítunk rá, egymásra helyezzük őket. A tetejét csokoládémázzal bevonjuk. Néhány óra állás után (másnap) szeleteljük.
|