Egyéb-Amerikai palacsinta - Íriszi
2007.02.22. 01:20
Amerikai palacsinta
Hozzávalók:
• 3 nagyobb tojás • 120 g finomliszt • 1 púpozott kávéskanál sütőpor • 1,5 dl tej • 1 csipet só • alma, banán, áfonya, juharszirup – ízlés szerint
Elkészítése:
Először is válasszuk szét a tojások fehérjét és sárgáját. A sárgájához adjuk hozzá a lisztet, a sütőport és a tejet, és kevergessük addig, amíg sűrű, sima tésztává nem áll össze. A tojásfehérjét a sóval verjük kemény habbá, majd egy laza mozdulattal forgassuk bele a tésztába.
Ha felforrósodott a teflon palacsintasütő, öntsünk bele egy adag tésztát, és süssük addig, amíg arany színt nem kap, és nem kezd el szilárdulni. És most jön a java! Az ízesítőket szórjuk a palacsinta még nyers oldalára, majd egy lapáttal fordítsuk át a másik oldalra. Az ízesítő szinte bármi lehet - banán, alma, áfonya, de ha valami sósra vágyunk, akár kukorica vagy bacon szalonna is. Addig süssük, amíg mindkét oldala szép aranyra nem sül. A végén meglocsolhatjuk juharsziruppal, de kenhetünk egy kis vajat is a tetejére.
Rögtön 2 adaggal érdemes kezdeni 3 minimano bereggelizi kis szülöi segitséggel.Isteni magyar juharsziruppal.
|