Süti-Almás morzsapite - Íriszi
2007.02.22. 01:22
Almás morzsapite
750gr kenyér liszt
1zacsi por élesztö
250g cukor
2 zacsi vaniliás cukor
csipet só
1 tójás
300g vaj
125 ml meleg tej
500g alma
fahéj
400g lisztet,élesztöt,50g cukrot 1 zacsi v. cukrot,sót,tojást,50g olvasztott vajat langyos tejet képbe rakjuk megdagasztjuk,meleg helyen kelesztjük.Lisztezett deszkán átdolgozzuk kivajazott tepsibe nyujtjuk.Meghámozzuk negyedeljük vékony szeletekre vágjuk az almákat befedjük a tészta tetejét.
Maradék lisztet,cukrokat összekeverjük hozzáadjuk a vajat fahéjat.Dagasztószárral morzsaszerű masszává dolgozzuk össze.Rászorjuk az almára.
Duplájára kelesztjük elömelegitett sütöben 200-220fokon kb 30percig sütjük.
Párnapig elál.
![](http://fototar.t-online.hu/kep/media/0/2178214) ![](http://fototar.t-online.hu/kep/media/0/2178216)
|