Süti-Zabpelyhes keksz (Jó reggelt keksz) - SMac
2007.05.14. 22:28
Jó reggelt keksz, mivel hasonló a Győri Édeshez.
Zabpelyhes keksz
180 g zabpehely
120 g liszt
120 g dióbél
80 g szárított, de felpuhított sárgabarack
150 g nádcukor
120 g vaj
80 g akácméz
½ ek. szárított élesztő
csipet só, 1 cs. vaníliás cukor.
A dióbelet durvára daráljuk és elkeverjük a felkockázott barackkal, a zabpehellyel, a liszttel, az élesztővel, a cukorral, sóval. A vajat a mézzel felolvasztjuk, hozzáadunk 1 ek. vizet, jól elkeverjük és az előbbi keverékhez öntjük. Összedolgozzuk és kb.8 cm-es kekszeket formázunk belőle, melyeket kivajazott tepsin 160 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütünk.
Én barna cukorral készítettem éskevesebbet is használtam (100g) és több vizet, habár így nem lett olyan ropogós.
|