Arányában sok benne a cukor (pedig én sem szeretem édesen), de sajnos ebbe kell ennyi (ahogy a rengeteg kakaópor is), és mégsem lesz édes, hanem csokiízű.
Szóval, fogsz egy műanyag tálat, beleraksz 15 deka vajat/margarint, 25 dkg cukrot, 1 vaníliás cukrot. Be a mikróba kb. 1 percre, míg felolvad a vaj. Veszel kb. 4 dkg holland (jó fekete) kakaót, villával belekevered az olvadt vajas cukorba. Aztán belevillázol két tojást és a végén 10 dkg lisztet. Ez a massza 24 cm-es tortaformába kerül, 175 fok plusz légkeverésen előmelegített sütőben 16-18 percig sül, és nem tovább! Amikor kiveszed, a közepének rezegnie kell, a közepe és a belső réteg lágy marad, mintha krém lenne benne. Ez egy brownie-szerűség, 2-2,5 cm vastag.
Megkeresem az eredetit, és akkor majd beírom a receptesbe is. Ha a cukorból le akarsz spórolni, a kakaóból is vissza kell venni, meg szerintem a vajból is - én nem kísérletezgettem, mert nagyon ízlett, és mivel nem lehet túl sokat megenni belőle (mondom én, a csokimán!), kalóriamennyiségre sem olyan vészes.
Még annyi eszembe jutott, hogy egy nagy marék dió biztos nem árt a csokicsodának, de akkor vsz. hamarabb (15-16 p) kész lesz (más brownie-kba szoktam tenni, ebbe még nem próbáltam)
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit