Étel-Bazsalikomos fenyőmagos tészta - Bezsa
2007.05.14. 22:38
Valamelyik nap itt hajnalban a receptjeim közt kotorásztam és rátaláltam az olasz ételes receptjeimre.
Nagyon szeretjük a tésztákat, de a túl sok paradicsomos dolgokat azért nem.
Aztán másnap kreáltam az itthon talált dolgokból egy kedvenc kaját, másnap is ugyanezt kellet készítenem, mert annyira ízlett a családnak.
Bazsalikomos fenyőmagos tészta
Hozzávalók: 6 személyre
50 dkg tészta
1 csirkemell
1 doboz fagyasztott bazsalikom (lehet friss is)
1 zacskó fenyőmag
5-6 gerezd fokhagyma
olívaolaj
1 doboz főzőtejszín
parmezán sajt
bors
só
A tészta kifőzéséhez odatesszük a vizet a gázra.
A csirkemellet ledaráljuk vagy az aprítógépben pépesre vágjuk. Olívaolajon fehéredésig pirítjuk.
Miközben a húst kevergetjük a fakanállal, kicsit szétnyomkodjuk, mert hajlamos gombócokban összeállni. Borsó nagyságú gombócokra daraboljuk.
Sózzuk, borsozzuk.
A fenyőmagot megpirítjuk teflon serpenyőben(nem kell alá semmi, mert olajos), vigyázat hamar barnul.
Az aprítógépben vagy turmixban a fenyőmagot, a bazsalikomot, a fokhagymát, olívaolajjal összeturmixoljuk, öntünk rá főzőtejszínt és azzal is keverünk egyet rajta.
Majd ezt a szószt ráöntjük a húsra és pár percig főzzük vele. Ha túl sűrű lenne, lehet még egy kis tejszínt önteni hozzá.
Mire a szósz kész a tészta is elkészül.
Tálaláskor még reszelt parmezánt teszek az asztalra, mindenki ízlésének megfelelően szórja meg az ételét.
A fenyőmagot nem kell pépesre turmixolni, kicsit darabosan nagyszerű.
Jó étvágyat!
|