Étel-Tészta friss parajjal, csirkemellel - Zsofi
2007.05.14. 22:42
Tészta friss parajjal, csirkemellel
40 dkg csirkemellfilé
25 dkg paraj (parajpüré nem jó)
50 dkg tészta
4 dl tejszín
3 gerezd zúzott fokhagyma
3 dkg margarin (vaj)
kevés olaj
só, bors
A csirkemellfilét csíkokra szeljük és kevés olajon fehéredésig pirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, a durvára vágott parajt (lehet ilyet készen fagyasztva is kapni), megfonnyasztjuk, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a tejszínnel és felforraljuk. Közben a tésztát bő sós vízben kifőzzük. A kész tésztát összeforgatjuk a mártással (érdemes tálalás előtt 10-15 perccel, hogy a tészta a mártást magába szívja), belemorzsoljuk a margarint (ettől selymesebbé válik a mártás) és reszelt parmezán sajttal tálaljuk.
Jó étvágyat!
|