Egy tűzálló tálban keverjétek habosra a tojássárgákat 3 evőkanál cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral és a liszttel. A tojásfehérjékhez tegyetek 1 evőkanál cukrot, 1 csomag vaníliás cukrot és verjétek kemény habbá. Ha készen vagytok vele, tartsatok egy tésztaszűrőt a hab fölé és öntsetek át rajta 2 pohár forró vizet. Hagyjátok így. Forraljátok fel a tejet és fokozatosan öntsétek a kikevert tojássárgájára. Nagyon fontos a sorrend, mert ha felcserélitek, a madártej összecsomósodik. A tűzálló tállal együtt tegyétek a tűzhelyre és addig kevergessétek, amíg forrni nem kezd. Vegyétek le a tűzről és egy evőkanállal vagy kisebb méretű lyukacsos szűrőkanállal kanalazzátok ki a leforrázott habot és rakjátok a madártej tetejére. Reszelt csokoládéval, apróra vágott gyümölccsel díszítsétek. Hűtve igazán finom. Tetejére mazsolát, darált diót is szórhattok.
Számláló
Indulás: 2005-07-19
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit