Étel-Tandoori csirke - Bezsa
2007.05.14. 22:47
Tandoori csirke
4 személyre
Hozzávalók:
4 csirkemell filé bőr nélkül (egyenként 15 dkg)
Só
2 evőkanál citromlé
3 dl joghurt (3.5% zsírtartalmú)
1 darabka friss gyömbér (diónyi)
3 gerezd fokhagyma
Fél teáskanál őrölt római kömény
Mokkáskanál őrölt koriander
Frissen őrölt fekete bors
1 evőkanál csípős curry
Olaj a grill tálcához.
- A csirkemellet megmossuk és szárazra töröljük. Minden filét keresztben kettévágunk. A húst több helyen ½ cm mélyen bevágjuk, sóval és 1 evőkanál citromlével bedörzsöljük és félre tesszük.
- A joghurtot krémesre kikeverjük. Meghámozzuk a gyömbért és finomra reszeljük. A fokhagymát is meghámozzuk és szétzúzzuk. A joghurtba keverjük a gyömbért, a fokhagymát, a maradék citromlevet és a fűszereket. 2 evőkanál pácot félretesszünk. A csirkét bevonjuk a maradékkal és 4 órán ár érleljük benne.
- Lecsöpögtetjük a húst és az olajozott grilltálcán 30 percig sütjük. Egyszer megfordítjuk és megkenjük a maradék páclével.
|