Savanyúság-Vitaminsaláta - Elisabeth
2007.05.14. 22:52
Vitaminsaláta
Hozzávalók:
2 kg fejeskáposzta,
1 kg zöldpaprika,
0,5 kg vöröshagyma,
1 kg zöldparadicsom,
1 kg kígyóuborka (héjastól)
0,5 kg sárgarépa,
2-3 marék só.
Ezeket mind vékonyra kell gyalulni, kivéve a sót. HIHI
6-8 órát áll a sóban, lecsurgatjuk, gyengén kinyomjuk.
A vitaminsaláta leve: 40 dkg cukor, 6 dl víz, 2,5 dkg mustármag, 1 dkg egész bors, 2 dl 10 %-os ecet, 0,5 kávéskanál borkénpor. Ebbe a lébe tesszük a nyersanyagot, 1 napig forgatjuk, másnap üvegekbe tesszük, lekötjük, helyére állítjuk. Ezt a savanyúságot ex anyósom készítette, én annak idején a kispesti piacon vásároltam 300 Ft-ért 1 kg-ot. Nagyon szerettük. Én az idén fogom kipróbálni, csak a zöldparadicsomot kihagyom belőle, mert azt nem igazán szeretjük
|