Kalács-Kakaós kuglóf cukor nélkül - Limara
2007.05.14. 23:07
Kakaós kuglóf cukor nélkül/ Prímakonyha magazin
2 dl tej, 3 dkg élesztő, 4 kiskanál folyékony édesítő, 2 mk. vaníliaaroma, 15 dkg Rama, 50 dkg finomliszt (fele graham liszt is lehet), csipet só, 1 citrom reszelt héja, 2 tojás
2 ek. kakaópor, 5 dkg mazsola
Gépben hólyagos, fánktésztához hasonlóan lágy tésztát dagasztunk, elfelezzük, az egyik felébe beledolgozzuk a kakaóport, a másikba a mazsolát. Mindkettőt egy órán át kelesztjük. A világos tésztát olajos kézzel ellapítjuk, nem könnyű mert lágy a tészta, majd ráteszzük az ellapított barna tésztát is. Feltekerjük akár a bejglit. Csavarunk rajta néhányat, mintha egy ruha lenne, majd kikent nagy kuglófformába tesszük. Ismét kelesztjük, kb. 20 percen át. Sütőt 165 fokra melegítjük, majd a kuglófot kb. 1 órán át, tűpróbáig sütjük. Ha kész konyharuhával letakarva a formában hagyjuk kihülni, így több napig foszlós marad. Tálaláskor édesítőporral megszórjuk.
|