Süti-Mézes-krémes aszalt meggyel - Ildiko
2007.05.14. 23:12
Dr. Oetker MesterkonyhaMézes-krémes aszalt meggyel Hozzávalók:Tésztához: 500 g liszt 150 g cukor 2 evőkanál méz 3 db tojás (közepes méretű) 2 tasak Dr. Oetker Sütőpor 70 g margarin Töltelékhez: 500 ml tej 100 g búzadara 200 g cukor 100 g sárgabarack lekvár 50 g aszalt megy (vagy egyéb aszalt gyümölcs) 250 g margarin Díszítéshez: Fél tasak (50 g) Dr. Oetker Decor Porcukor vaníliaízű
Elkészítés: A margarint, a cukrot, a tojásokat, és a mézet habüstbe tesszük, vízfürdőbe (vízzel félig telt edénybe) állítva habverővel, állandó erőteljes keverés mellett felmelegítjük (kb. 5 perc). Az így felmelegített masszát a liszttel és a sütőporral simára keverjük. Az elkészített tésztát 4 részre osztjuk, 15-20 percig hűtőben pihentetjük, majd lisztezett gyúródeszkán, egyenként jól kidolgozzuk, és tepsi nagyságúra nyújtjuk. A mézes lapokat előmelegített, közepesen meleg (kb. 135-150 C) sütőben kisütjük. A búzadarát tejjel, cukorral megfőzzük, amikor kihűlt, a margarinnal habosra keverjük és három részre osztjuk. A három mézes lapot megkenjük lekvárral, búzadarás töltelékkel és meghintjük aszalt meggyel. A lapokat egymásra tesszük, a negyedik lappal beborítjuk, enyhén megnyomkodjuk és hűtőben 30-40 percig pihentetjük. A felszeletelt mézes-krémest a vaníliaízű porcukorral meghintjük
|