Süti-Csokoládés-Karamell süti - Ildiko
2007.05.14. 23:14
CSOKOLADES-KARAMELL suti /Marokkoi recept/
Teszta hozzavaloi: 100gr vaj, 175gr liszt, 50gr cukor, 1z vanilcuki, 1tl sutopor,3ek viz,
Toltelekhez: 175gr vaj, 100gr cukor, 3ek suru bolti cukorszirup, 1 doboz suru kondenztej /397gr/
Dekoraciohoz: 150gr pur csoki, 50gr feher csoki,
Teszta elkeszitese: Keverd ossze a lisztet,cukrot, vanilcukit es a sutoport jol, majd dolgozd el a kockara vagott vajdarabkakkal tesztanak.Jol osszegyurni. HA szarazabb lenne a teszta allaga akkor hozzalehet adni az eloirt vizmennyiseget hozza. Egy kozepnagysagu tepsit kibelelunk sutopapirral , es a tesztat egyenletes vastagsagban kisimitjuk benne. /rollni/
Sutesi ido: 20perc/180C
Ha megsult es kihult, elkeszitjuk hozza a tolteleket. Olvaszd fel a vajat, add hozza a kondenztejet, a cukorszirupot es a cukrot. Hevitsd forralasig es kevergetve forrald 5 percig amig egy suru masszat nem kapsz. Ezt ontsd a tesztara es gyorsan oszd el rajta egyenletesen. Tedd hutobe jol kihulni. 1-2 ora de legjobb 1 ejszakat. Masnap elkeszitjuk a tetejere a glazurt”. Olvasztd fel a pure csokit egy keveske vajjal vagy olajjal. Kend el egyenletesen a karamelos sutin. Majd a feher csokival ugyanigy, DE EZT azutan azonnal egy nagykanallal ugy kenjuk ossze hogy marvany hatast erjunk el. Hagyd megszilardulni utana. Ha kihult es minden kesz , vagjad kocka , de legjobb rombusz alakra. Jo etvagyat!
|