A 6 dkg vajat olvaszd fel mikróban, és tedd félre hűlni. A tojásokat 3 evőkanál forró vízzel verd fel krémes állagúvá. Add hozzá a cukrot, majd a sütőporral elkevert lisztet és a kakaót úgy, hogy minden hozzávaló után újból keverd át a tésztát. Legvégül add hozzá a megolvadt vajat. A masszát öntsd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben kb. 15-20 percig süsd. Amikor elkészült, helyezd a tésztát egy tiszta konyharuhára, szórd meg porcukorral, és tekerd fel. Amíg a piskóta hűl, készítsd el hozzá a krémet: a tejszínt forrald fel, majd a tűzről félrehúzva tördeld bele a tej- és az étcsokit. Kavargasd addig, amíg a csoki teljesen fel nem olvad benne, majd hűtsd le a krémet. A maradék 6,5 dkg vajat keverd fel habosra 2 evőkanál porcukorral, és forgasd bele a csokis krémbe. A piskótát nyújtsd ki, locsold meg rummal, és kend rá a krém 2/3-át. Tekerd fel, és vond be a roládot a maradék csokis krémmel.
Számláló
Indulás: 2005-07-19
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit