Krém: 30 dkg vaj 20 dkg cukor 1 deci viz 3 ek.örölt kávé 2 tojássárgája 15 dkg darált dió
Bevonó a tetejére: (hideg glazur) tükörzománc 15 dkg porcukor, 2 ek.kakaó 1 ek.olaj 2-3 ek. forró viz
Elkészítés:
6 tojásfehérjét felverjük kemény habbá a 14 dkg cukorral,és hozza adjuk a 6 tojássárgáját,4 ek kanál lisztet, a sütőport,14 dkg darált diót, kikent, lisztezet tepsibe öntjük,alacsony fokozaton megsütjük. Krém: 30 dkg vajat 20 dkg cukorral kikavarünk,1 deci vizben 3 ek.kanál őrölt kávét megfőzűnk,amig elfő a viz,és miután kihült,salakostól a vajhoz kavarjuk,hozza adjuk a 15 dkg diót,és 2 tojássárgáját,ovatosan ősszekavarjuk és megtöltjük a kihült torta lapot. A kisült torta lapot,hosszába 2 egyenlő részre váguk,egyik felére rákenjük a krémet és a másik felét rátesszük a krém tetejére.
a 15 dkg diót,ami a krémbe kerül,előbb egy serpenyőben,kicsit megpiritjuk,és miután kihül,azután daráljuk. A torta lapot,nem ugy vágjuk kettőben,mint a hagyományos torta lapot,oldalról,hanem az egész lapot,felülről,és két tégla lap alaku formát kapunk.( én egy 26 cm x38 cm tepsibe sütőm)
Elkészítési idő:
60 perc
Számláló
Indulás: 2005-07-19
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit