0,5 kg liszt 1 ek olivaolaj 2 dkg élesztő 1-1 mk só, cukor
Elkészítés:
Az élesztőt cukros langyos vízben, lefedve, meleg helyen felfuttatjuk (kelesztjük). A hozzávalókat egy tálban összekeverjük, majd a megkelt élesztővel kemény tésztát dagasztunk. Egy órát hagyjuk kelni. Miután pihent, hat egyenlő részre szedjük szét a tésztát, majd kis pogácsákat formázunk belőle. A pogácsákból kb. 15 cm átmérőjű lapos tésztát készítünk, és még fél órát a deszkán pihentetjük. Forró sütőben, néhány perc alatt halványbarnára sütjük (kb. 8-10 perc). Az elkészült tésztát langyosra hűtjük, egy cikket levágunk belőle, és az így nyert "zsebet" ízlés szerint tölthetjük apró kockára vágott paradicsommal, paprikával, uborkával, lilahagymával és természetesen vékony csíkokra vágott, vagy darált, kockára vágott hagymán sült birka-, marha-, esetleg pulykahússal. Joghurtos fokhagymás öntettel, hasábburgonyával tálaljuk
Számláló
Indulás: 2005-07-19
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit