Torta-Zselés túrótorta - Ildiko
2007.05.14. 23:27
Zselés túrótorta /Dr. Oetker / Hozzávalók:Zselékockákhoz: 1 tasak Dr. Oetker Gyümölcskocsonya eperízű 250 ml víz Mindent-bele-tésztához: 100 g búzaliszt 25 g Dr. Oetker Gustin Étkezési keményítő 3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor 125 g porcukor 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor 1 csipet só 3 tojás (közepes méretű) 125 g lágy vaj vagy margarin Krémhez: 1 tasak Dr. Oetker Őrölt Zselatin 6 evőkanál víz 250 g túró 75 g porcukor 2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor 150 ml joghurt ,400 ml hideg habtejszín Előkészítés: A zselékockákhoz a gyümölcskocsonyát a használati utasítást követve, de csak 250 ml vízzel elkészítjük. A gyümölcskocsonyát egy lehűtött levesestányérba öntjük. Később a megszilárdult gyümölcskocsonyát a tányérból kiborítjuk, és egy késsel 1 x 1 cm-es kockákra vágjuk. A kapcsos sütőforma (26 cm átmérőjű) alját kivajazzuk, sütőpapírral befedjük, majd félretesszük. A sütőt előmelegítjük. Elkészítés: A mindent-bele-tésztába valókat egy keverőedénybe tesszük és konyhai robotgéppel előbb a legalacsonyabb fokozaton jól eldolgozzuk, majd 2 percig a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük. A tésztát sütőformába öntjük, elsimítjuk, majd a sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük. Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve) Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve) Gáz: 2-3. fokozat (előmelegítve) Sütési idő: kb. 25 perc A tortát 10 percig a formában, majd később a formából kivéve egy sütőrácson hagyjuk kihűlni. A tortalapot vízszintesen keresztbe vágjuk, és az egyik lapot a megtisztított sütőformába helyezzük, majd az oldalát rákapcsozzuk. A krémhez az őrölt zselatint a használati utasítást követve felfőzzük, de csak 6 evőkanál vízzel, majd hűlni hagyjuk. A túrót a porcukorral, a vanillincukorral és a joghurttal elkeverjük. A habtejszínt kemény habbá verjük és a túrókrémhez adjuk. Amikor a zselatin dermedni kezd, a túrókrémbe keverjük és alaposan eldolgozzuk. A krém felét az alsó tortalapra öntjük, elsimítjuk és a zselékockák felével megszórjuk. Rátesszük a másik tortalapot, kissé rányomjuk és a maradék krémmel bevonjuk, végül a zselékockákkal díszítjük. Az így elkészült tortát 3 órára a hűtőbe tesszük.
|