10 dkg margarin 50 dkg liszt 3 tojás sárgája 2 dkg élesztõ 2,5 dl tej 5 dkg cukor csipetnyi só 15 dkg darált dió
A vanilia habhoz
4 dl tej 4 db tojás 1 cs. krémpudingpor 1 dl tejszín 1 cs vaniliás cukor 15 dkg kristálycukor
Elkészítés:
Keverjük össze az élesztõt a meleg tejjel és kevés cukorral, keverjük a lisztbe, dolgozzunk bele 5 dkg puha margarint, a tojások sárgáját, a cukrot és a sót.
Gyúrjunk egy sûrû galuskatésztát. Hagyjuk 1,5 órát meleg helyen kelni.
Borítsuk egy lisztes gyúródeszkára, és szaggassuk ki pogácsaszaggatóval félhold alakúra.
5 dkg olvasztott margarinnal kenjük be minden oldalról a pogácsákat és helyezzük be egy margarinnal kikent tepsibe szorosan egymás mellé. A sorok közé szórjunk darált diót.
Hagyjuk fél órát pihenni, majd elõmelegített sütõben süssük aranybarnára.
A vanilia krémpudingot 1 dl tejszínnel és 4 tojás sárgájával hõálló keverõtálban simára keverjük. A tejet felforraljuk és a keverõtálba öntjük, állandó keverés közben vízgõzre tesszük, felfõzzük.
A tojás fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, vaniliás cukrot és keményre verjük, majd a forró alaphoz adjuk, gyorsan elkeverjük.
Számláló
Indulás: 2005-07-19
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit