Étel-Tepsiben sült mandulás articsókaszívek morzsával és zöldfűszerekkel (J. Oliver) - Limara
2007.09.15. 21:26
8 közepes articsókafej
1 citrom
2 g. zúzott fokhagyma
1 marék apróra vágott mandula
2 marék darabos kenyérmorzsa
1 marék finomra metélt friss menta
1 marék finomra vágott friss petrezselyem
só, bors, olívaolaj
2 dl fehérbor
Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Tedd keverőtálba a mandulát, fokhagymát, morzsát, meg a füveket, lazítsd fel egy kis olajjal. Dolgozd össze és irgalmatlanul tömjél meg minden articsókát, ültesd őket szorosan egymás mellé egy tepsibe. A maradék tölteléket szórd a tetejükre, locsold meg őket bátran olívaolajjal, öntsd alájuk a bort. Szakíts egy megfelelő méretű sütőpapírt, nedvesítsd be, morzsolgasd meg a csap alatt, takard le vele az articsókákat. Dugdosd be a papírt a tepsi szélénél. Süsd az előmelegítet sütőben 30 percig, majd vedd le a papírt és még további 10 percig. Ezután tálalhatod hal vagy bármilyen hús köreteként.
|