Étel-Pulykatorta – Molnarivett
2007.09.15. 21:26
üNNEPEKRE NAGYON FINOM, ÉS MUTATÓS!!!
80 dkg pulykamell,2 gerezd fokhagyma,tej-az áztatáshoz,1,5 cs. baconszalonna,liszt,tojás,15 dkg trappista sajt, 15 dkg füstölt sajt, 1 cs. selyemsonka,1 db. körszeletes ananász, 20 dkg angolszalonna, 2 dl tejszín.
EZ EGY NAGY MÉRETŰ YENAI TÁLHOZ VALÓ ADAG A pulykamellet vékony szeletekre vágjuk,egy órára fokhagymás tejbe áztatjuk. A yenai tálat vékonyan kizsírozzuk,s a baconszalonnával körkörösen kibéleljük úgy, hogy a tál közepén találkozzanak a széleik, s a többi részük kilógjon. A MELLEKET MEGSÓZNI NEM SZABAD!4 Lisztbe, tojásba és a kétféle sajtba forgatjuk, és egy sort lerakunk. Ráteszünk egy sor selyemsonkát, majd ananászt, végül angolszalonnát. Tejszínnel meglocsoljuk. A hozzávalókat addig rétegezzük, míg el nem fogynak(3 réteget lehet rakni9. a végén a kilógó szalonnaszeleteket a tetejére simítjuk. előmelegített sütőben fólia alatt egy órát sütjük, majd levesszük a fóliát, átfordítjuk a yenai tál tetejére és ropogósra sütjük.(Én a yenai tetejét raktam rá rögtön, s rendesen megsült, készre, ropogósra anélkül, hogy levettem volna a tetejét, egy óra alatt a légkeveréses sütőben.) Ha kész, kiemeljük és hagyjuk kihűlni. Tortaszerűen szeleteljük.
|