Étel-Szardellas gomba (HIX oldaláról) - Bezsa
2007.09.16. 12:36
40 dkg apro szemu gomba, 5 dkg vaj, 1 evokanál szardellapaszta, 2 gerezd fokhagyma, 4 kemeny paradicsom, 1 nagy csokor zoldpetrezselyem, 1 mokkas-kanalnyi borsmenta, ugyanannyi torott fekete bors, 1 dl tejfol, 1 dl tejszin
A vajat megmelegitjük, radobjuk a megtisztitott gombat, a finomra vagdaltzoldpetrezselymet, megborsozzuk, beletesszuk a borsmentat, es fedo alatt sajat leveben puhara paroljuk. Ha zsirjára sult, hozzakeverjuk a szardellapasztat, a megtisztitott, szetzuzott fokhagymat es a lehejazott, karikakra szeletelt paradicsomot. Egy-ket percig egyutt piritjuk, vegul raontjuk a tejszint és a tejfolt, majd jol osszeforralva burgonyagomboccal vagy spagettival kináljuk.
|