Köret-Májkrokett – Mogyi
2007.09.16. 12:39
5 dkg liszt, 5 dkg vaj, 3 dl tej, 2-3 nyers tojás, bors, szerecsendió, só, 2 dkg zsemlemorzsa. A vajból lisztből rántást készítünk, amíg kifehéredik, beleöntjük a tejet és kevergetjük, amíg besűrűsödik. Beletesszük a fűszereket, a zsemlemorzsát és az egész tojásokat és jól eldolgozzuk. Ez a krokett alapja. 20 dkg sertés- borjú- vagy szárnyasmájból 2 dkg hagymával pirított májat csinálunk, megdaráljuk, pici cukorral, majorannával, borssal fűszerezzük és összekeverjük a krokettalappal. Ezt a masszát 8-10 cm-es rudakká formáljuk és lisztbe-tojásba-morzsába forgatva hirtelen kisütjük. Nem szabad nagyon sokáig sütni, mert különben sok zsiradékot felszív. (Kb. aranybarnára). Régen csináltam, így nem tudom, hány darab lesz ekkora mennyiségből. Nagyon finom hozzá a majonéz vagy a tartármártás.
|