Étel-Erdélyi salátaleves- Edo-Bedo
2007.09.16. 12:42
HOZZAVALOK:
2 db fejes salata
4 gerezd fokhagyma
10 dkg fustolt szalonna
5 dl tej
2 dkg tejfol
2 tojas
0,5 dl ecet
1/2 koteg zoldkapor
so
ELKESZITES:
A salatat jol megmosom,sos vizzel leforrazom,lecsorgatom,hagyom kihulni.
A fokhagymat vekony szeletekre vagom,a szalonnat apro kockakra es keve olajon megparolom oket.
A salatat vekony csikokra vagom,rateszem a piritott szalonnara,rovid ideig parolom,majd ratoltom az ecetet,egy keves vizet,majd a tejet.
A tejfolt elkeverem a tojas sargajaval es a kesz levest behabarom vele.Meghintem zoldkaporral.
Mi igy szoktuk enni,de lehet puliszkaval is talalni!:)
Nem fogtok csalodni!Jo etvagyat.
|