Étel-Cukkinifasírt - Sendy
2007.09.16. 12:45
Kenyeret vagy zsemlét tejbe vagy vízbe áztassuk be, majd ha megpuhult, nyomjuk ki alaposan a levét. Gyaluljuk le a cukkinit (tököt, patiszont - kinek mi tetszik). Sózzuk be, rakjuk 5-10 percre állni hagyni, ekkor levet fog ereszteni. Alaposan nyomjuk ki a levét, nagyon sokat fog ereszteni. Adjuk hozzá az áztatott-kinyomott kenyérhez. Szórjunk bele pirospapikát, borsot, kevés sót (figyeljünk arra hogy már a cukkinit egyszer megsóztuk), nyomjunk bele fokhagymát, apróra vágott perzselyemzöldet szórunk bele és egy kis vegetát. Adjunk hozzá zsemlemorzsát. Formázzunk gombócokat, amiket zsemlemorzsában megforgatunk, majd forró olajon kisütjük. Viszonylag gyorsan kell sütni, mert kicsit szívja az olajat. Egy adagot lassan sütöttem, egyet pedig gyorsan. A lassabban sütött hidegen kicsit olajosabb volt, de nem vészesen.
Kiváló tökfözelék mellé, cukkinikenyérrel. Jó étvágyat!
|