Egyéb-Szezámkrém – Angi
2007.09.16. 12:46
Szezámkrém I. (édes)
Hozzávalók: 20 dkg õrölt szezámmag (házilag is õrölhetjük), méz
Az õrölt szezámmagot ízlés szerinti mennyiségû mézzel keverjük össze. Rendkívül finom és nagyon egészséges csemege.
Szezámkrém II. (sós) (Tahini, arab étel)
Hozzávalók: 20 dkg szezámmag, 1 dl víz, 1 gerezd áttört fokhagyma, 2 evõkanál olaj, tengeri só, 1 citrom leve.
A szezámmagot õröljük meg kávédarálóval. Adjuk hozzá a vizet, a fokhagymát, a citrom levét, és jól dolgozzuk össze. Majd adjuk hozzá a sót és az olajat. A vizet apránként adjuk hozzá, s csak keveset, hogy krémszerû legyen. forrás: www.fogyipatika.hu
|