Étel-Marokkói csirke – Masala
2007.09.16. 12:46
Lábasban olajat és margarint olvasztunk. 4 duci ger. fokhagymát vagdosunk bele. Egy nagy diónyi gyömbért lereszelünk. 1 tk sót teszünk bele és őrölt borsot. 1 cs. Sáfrányt / 0,12 gr.- egy késhegynyi / adunk hozzá és beletesszük a csirke darabokat. Én 4 szárnyat és 4 fölső combot tettem bele. Víz nem kellett hozzá, mert sok kifől a húsból. A főzés vége felé tesszük hozzá a sós citrom héjakat és amikor kész, akkor a fekete olajbogyót—kb. 10 dkg. / a recept zöldet ír, de az nagyon sós lett volna /.
A körethez nincs recept, mert mindenféle zöldséggel lehet enni, ami ide illő.
Amit én csináltam, az a következő:
Csicseriborsót főztem 1 babérlevéllel, 1 szegfűborssal, sóval és borssal és egy darab hagymával. Leszűrtem, de a leve még kell máshoz.
Padlizsánt karikára vágva, olajon megsütöttem.
Zöld színű szálas babot sós vízben megfőztem.
KÖZÖS alapot készítettem: olajon összevágott hagymát és fokhagymát fonny. Jó bőven.
Ezt három felé osztottam.
1. A hagymára római köményt tettem, gyömbérport és összevágott chili paprikát. 1/3 doboz konzerv kockázott paradicsomot. Ebbe tettem a csicseriborsót és elfőztem a levét. Koriander zöld is került bele.
2. A másik adag hagymára szintén 1/3 doboz konzerv paradicsom , bors és koriander zöld. Ezt tettem a padlizsán szeletekre.
3. A harmadik adag hagymára nyers paradicsom kockákat tettem és még egy kevés fokhagymát, sót, borsot és szintén elfőztem a levét. Ebbe tettem a babot.
Kuszkuszt főztem a csicseriborsó levével.
Ebből került a tányérokra egy-egy adag és még megszórtam koriander zölddel és petr. zölddel.
Meglepően kellemes ízhatás alakult ki
|