Étel-Joghurtos padlizsánsaláta (Stahl Judit) - Limara
2007.09.16. 12:54
Joghurtos padlizsánsaláta (Stahl Judit) - Limara
2-3 szép padlizsán megmosok majd kb. 2-3 cm-es kockára vágok. Egy tepsibe sütőpapírt borítok, beleszórom a padlizsánt, sózom, borsozom, meglocsolom néhány kanál olajjal, kissé összeforgatom. 200 fokos sütőben 35-40 perc alatt szép füstösre sütöm, közben egyszer megforgatom.
2 pohár joghurtba kicsi sót, borsot, 1-2 gerezd fokhagymát reszelek, teszek bele egy apróra vágott chilit (erős pistát), kevés citromlevet. Apróra vágott lilahagymát. (mostanában a lilahagymát megsütöm a padlizsánnal együtt, gyomorkímélő) Mehet bele aprított petrezselyem, korianderzöld és menta is. A langyosra hült padlizsánt ebbe az öntetbe forgatom, kicsit hagyom, hogy az ízek összeérjenek. A padlizsán nagyon finom krémesre sül. Grillezett húsok, pita kenyerek töltelékének használom.
|