Étel-TÚRÓGOMBÓC (DOMESTIC GODDESS) - ILDIKÓ
2007.09.16. 12:54
A gombócokhoz: 25 dkg túró 6 dkg búzadara 1 tojás csipet só
A morzsához: 3 ek. olaj 12 dkg zsemlemorzsa Nem volt kérdés a mai ebéd :). Otthon mindig a nagynéném receptje alapján csináltam a túrógombócot, de a cédulát szépen otthagytam és miután vagy két éve nem gyártottam már, segítséget kellett igénybe vennem. A lényeg, hogy olyan receptet akartam könyvből is, amelyhez nem kell felverni a tojásfehérjét, mert az egy olyan plusz macera, amit a túrógombóc, mint egyszerű recept fogalma nálam kizár :). A gombóchoz valókat alaposan elkeverem-nyomkodom villával és egy órára a hűtőbe teszem. A morzsába szerintem gyárilag beépítik a Murphy-t :): vagy túl kevés lesz, vagy túl sok, még sose sikerült a megfelelő mennyiséget eltalálnom. Az olajon óvatosan megpirítom, oda ne kapjon, mint utóbb kiderült, ez a mennyiség dupla ennyi gombóchoz is elég lenne. Sós, forrásban lévő vízbe dobálom az enyhén nedves kézzel kábé két-három centis átmérőjűvé formázott gombócokat, ha feljöttek a felszínre, kihalászom őket és beleforgatom a morzsába. 14 darab lett, kétszemélyes adag (a Zuramnak kilenc, nekem öt :) ), hozzá tejföl és porcukor a pasinak, csak porcukor nekem.
|