Étel-Olajos hal – Nelly
2007.09.16. 12:55
Olajos hal, ahogy BAlatonkenesén Imrétől tanultam1,5 kg fehér húsú halat besózunk, és 1 órát állni hagyjuk. Utána 10 cm-es darabokra vágjuk, és kuktába tesszük.Öntünk rá 6 dl olajat, és annyi vizet, hogy ellepje.Az alábbiakat tesszük még bele: 1 ek vegetta, 1 tk koriander mag, 1 ek gulyáskrém, 1 ek piros arany, 1 tk mustármag, 1 tk szemesbors, 5 gerezd fokhagyma, 1 tk pirospaprika, 4-5 babérlevél, 1 db paradicsom, 1 db zöldpaprika.90 percig főzzük a kuktában, utána 1 napig állni hagyjuk benne. Utána ki lehet venni, és egy tálban a hűtőben sokáig eláll.
|