Étel-Pinzgaui nudli (4 adag) - Piroska
2007.09.16. 12:55
Hozzávalók: 1 kg burgonya, 14 dkg liszt, 3 dkg vaj, 6 dkg kolozsvári szalonna, só ízlés szerint
Előkészítés: A burgonyát hideg vízben megmossuk és elegendő sós vízben puhára főzzük. Még forrón meghámozzuk és krumplinyomón áttörjük, gyúródeszkán azonnal kemény tésztát gyúrunk belőle a liszttel és a sóval. Egy tűzálló tálat jól kivajazunk. A szalonnáról levágjuk a bőrét és apró kockákra vágjuk.
Elkészítés: A szalonnát egy serpenyőben megolvasztjuk és kihűtjük. A tésztát ujjnyi vastag hurkává sodorjuk, 5 centiméteres darabokra vágjuk, majd nudlikat formázunk belőle. A nudlikat belerakjuk a kivajazott tálba, rászórjuk a szalonnát, majd előmelegített sütőben 200 fokon 20 – 25 perc alatt aranybarnára sütjük. Tálalható savanyú káposztával vagy káposztasalátával.
Módosítás: Én bacon szalonnával szoktam, és jóval többet rakok rá, legalább 15 dekát. Jénai helyett sütőpapírral bélelt tepsiben sütöm.
|