Péksüti-Tigriskifli - Cristina
2007.09.16. 13:06
Hozzávalók: 65 dkg liszt, késhegynyi aszkorbinsav, 3 dl tej, 1 dl olaj, 1 kk só, 100 g cukor, 4 dkg élesztő, 2 kk kakaópor
A kakópor kivételével mindent gépbe teszek. 15 perc dagasztás után kiveszem a tésztát, megfelezem és az egyik felét a kakóporral visszateszem. Kb 5 perc alatt alaposan beledagasztódik a kakaópor. Mindkét tésztát megfelezem. Kinyújtok 1-1 sima és kakaós tésztát, majd egymásra rakom és úgy is nyújtom még kicsit, hogy sok sodrás legyen rajta. 12 cikkre vágom és feltekerem. A másik két lappal hasonlóképp járok el, csak a tészták sorrendjét cserélem fel, hogy most a másik színű kerüljön kívülre. Tepsin megkelesztem, majd előmelegített sütőben megsütöm.
|