Süti-Szilvás lepény - Cristina77
2007.09.16. 13:15
Szilvás lepény - Cristina77
Tészta hozzávalói: 30 dkg liszt, fél csomag sütőpor, csipet só, 14 dkg margarin, 2 kk édesítőszer, 1 tojás, 1 púpos ek kefír.
Szilvatöltelékhez: fél kg szilva, fél kk édesítőszer(elhagyható), fél kk fahéj
A lisztet összekeverjük a sütőporral és sóval. Hozzátesszük a margarint és elmorzsásítjuk vele, majd az édesítővel, tojással és kefírrel omlós tésztát gyúrunk. A tészta kétharmad részét kinyújtjuk, tepsibe tesszük, úgy, hogy pereme is legyen. Erre kerül a szilva. A szilvát kis cikkekre vágjuk, hozzátesszük az édesítőt és fahéjat, jól összekeverjük és rászórjuk a tésztára. A maradék tésztából rácsot sodrunk rá. Előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. Szénhidrát: 276 gramm.
Ez egy kisebb tepsibe való adag, de legközelebb tortaformába teszem.
A liszten is lehet variálni, például 10 dkg rétesliszt, 10 dkg finomliszt, 10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt. Vafy más lisztkombinációkkal.
|