Sós-Diabetikus barna pogácsa - Cristina77
2007.09.16. 13:17
Diabetikus barna pogácsa - Cristina77
Hozzávalók:
-300 g teljes kiőrlésű búzaliszt -100 g margarin
-200 g rétesliszt -1 tojássárgája
20 g búzakorpa -1 kk sikér
-200 g kefír -3 dkg élesztő
-1 kk só -0,5 dl tej
Hajtogatáshoz 150 g sajt és kevés olvasztott margarin.
A pogácsa hozzávalóit kenyérsütő gépbe tesszük és 20 perc alatt megdagasztatjuk. Ezután tálban 1 órát kelesztjük. Ekkor kinyújtjuk, megkenjük vékonyan olvasztott margarinnal és megszórjuk sajttal, majd összehajtogatjuk. A hajtogatást és kenést háromszor ismételjük. Az utolsó hajtogatás után szintén megpihentetjük, majd szétnyújtjuk és nem túl nagy szaggatóval pogácsákat szúrunk ki. Tepsire tesszük, ott még fél órát kelesztjük, majd előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Szénhidráttartalma 362,7 gramm.
|