Péksüti-Rozsos Riegel - Moha
2007.09.16. 13:18
Rozsos Riegel - Moha
Emargit receptje módosítva
30 dkg tk-s öregtészta 30 dkg BL 80
150 gr joghurt/kefír 10 dkg tk.búza vagy tk.tönköly
250 ml víz 20 dkg tk.rozs
2 dkg vaj
2 tk.só 5 ek.lenmagpehely
aszkorbin őrölt kömény
1/3 kocka friss élesztő
Dagasztás gépben,kelesztés tálban 30 perc,átgyúrás,nyújtás 60 X 30 cm-es téglalappá.
Vízzel alaposan megspriccelem,beszórom a magkeverékkel /len-,szezám-, napraforgómag és zabpehely egyenlő arányban,kb 2 ek.mindenből/ belenyomkodom,újra spriccelés.Felvágom 16 db-ra,kb.15 X 7 cm-esekre. Kelesztés kb.30-40 perc,spricc,sütés 200 fokon kb.20-25 perc.
Így egy db 34 gr.szénhidrátot tartalmaz. Szerintem ezek elég nagyok,ha felezném a darabokat,akkor kapnék egy zsemle nagyságot kb.,így 17 szh. lenne per db.
Rozsos Riegel átszámolva újra: összes szénhidrát: 534, egy darab: 33,3 gr szénhidrát
|