Péksüti-Rozsos kifli (E. Margit kenyérreceptjéből variálva) - Cristina77
2007.09.16. 13:19
Rozsos kifli (E. Margit kenyérreceptjéből variálva) - Cristina77
Hozzávalók
35 dkg öregtészta, 30 dkg kenyérliszt(BL80), 8 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt, 7 dkg világos rozsliszt, 5 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, 0,5 kk sikér, 22 dkg joghurt, 1 dl víz, 2 kk gyümölcscukor, 1,5 kk só, 2 dkg élesztő, késhegynyi aszkorbinsav, 1 ek étolaj
A hozzávalókból gépben tésztát dagasztatni 20 perc alatt. Tálba kiborítani, fél órát kelesztetni. Ekkor összeforgatni és 25 darabba vágni. Egyesével kinyújtani és kiflit formálni belőle. Tetejét vízzel le kell kenni és magokkal vagy reszelt sajttal megszórni. Tepsin megkeleszteni, kb. 1 óra, és előmelegített sütőben megsütni. 1 darab kifli szénhidrát tartalma 21 gramm.
|