Kalács-Teljes kiőrlésű lisztből készült diabetikus kalács - Cristina77
2007.09.16. 13:19
Teljes kiőrlésű lisztből készült diabetikus kalács - Cristina77
Hozzávalók: 300g teljes kiőrlésű búzaliszt (graham liszt), 200 g rétesliszt, 230g kefír, 1 tojás, 2 kk édesítő, 1 ek citromlé, csipet só, 4 dkg margarin, fél dl tej, mk fahéj, 2,5 dkg élesztő, 50 g őrölt mandula.
A lisztet megszitáltam nagylyukú szitán és a fennmaradt korpa mehet a deszkára a sodráshoz. A többi hozzávalót a gépbe dobtam, 20 percig dagasztattam. Majd hagytam a gépben duplájára kelni. Ekkor összeforgattattam vele és deszkára borítottam. Megsodortam a korpa segítségével úgy, hogy minimális korpát használjak fel. Ami megmaradt korpa, azt dobozba tettem, jó lesz müzlibe. A kalácsot négyes fonással megfontam, formába tettem. Elég lágy a tészta, ezért kell formába tenni. Megpróbáltam tepsin keleszteni, d szanaszét szakadozott. Ha megkelt, tojásságával megkenni és előmelegített sütőben megsütni. Szénhidráttartalma: 353,88 gramm.
|