Étel-Provance-i krumplileves / Moha
2007.09.20. 17:57
Provance-i krumplileves / Moha
Kevés olívaolajon megfuttatok egy csokor újhagymát /vagy egy fej régit/ apróra vágva,rádobok 3-4 gerezd fokhagymát préselve és kb.1,5 kg tisztított,kockára vágott krumplit.Felöntöm annyi vízzel,amennyi bőven ellepi,só,őrölt bors,2 tk.provance-i fűszerkeverék és 2 tk saját készítésű darált zöldséges ételízesítő megy bele. Amikor a krumpli puhára főtt, 4-5 ek.tejföllel pépesítem a botmixerrel. Visszateszem a tűzre,csak annyi időre,míg felforr,kevergetem közben. Itt lehet beletenni kolbász,vagy virslikarikákat,azoknak ennyi főzés elég. Amikor kész bőven teszek bele apróra vágott zöldpetrezselymet. Tálalásnál lehet mellé kínálni reszelt sajtot,márványsajtot,párolt zöldségeket,levesgyöngyöt, pirított zsemlekockát,olívabogyót,sonkacsíkokat,stb....
|