Torta-Túrótorta-Kartika
2007.09.20. 21:43
Túrótorta-Kartika
a piskótatortához:
80 g finomliszt 20 g étkezési keményítő, 1/2 kk sütőpor, 50 g hámozott darált mandula, 4 tojás, só, 100 g porcukor, 1 tasak van. cukor
a krémhez és díszítéshez: 120 g cukrozott vegyes gyümölcs (én többet tettem)
60 g cukrozott ananász,
4 ek. mandulalikőr,
80 g hámozott natúr pisztácia,
180 g étcsokoládé,
750 g tehéntúró (ricotta)
1,5 tasak v. 9 lap zselatin (15 g),
1 narancs,
200 cukor,
2,5+2,5 dl tejszín,
1 tasak habfixáló,
10-12 szem zöld és piros kandírozott cseresznye
26 cm tortaformában megsütni a piskótát szokásos módon (ezt nem írom le)
A krémhez: cukrozott gyümölcsöt felaprózzuk, meglocsoljuk likőrrel. A pisztáciát és a csokoládét darabosra vágjuk. Mindegyikből félreteszünk 2 kanállal a díszítéshez. (azt nem áztattam meg a likőrben) A túrót áttörjük,a zselatint beáztatjuk 1 dl hidegvízbe. Narancsot megmossuk, a levét kinyomjuk a lábosban, hozzáadjuk a 1 dl vizet a zselatinnal és 5 percig forraljuk . belekeverjük a gyümölcsöket, a csokit, a pisztáciát legvégén a túrót, jól összekeverjük és hűtőbe tesszük 10 percre.
Közben a 26 cm tortalap már kihűlt kettévágjuk, majd a tetejét még nyolcba vágjuk. Egy gömbölyű tál aljába fóliát teszünk, arra rárakjuk szépen körben a felvágott piskóta háromszögeket.
12 óra után tálra borítjuk, ekkor a kerek alj van alul és a gömbölyű tető felül. A maradék tejszint kis porcukorral habbá verni, bevonni vele a tortát, díszíteni, megszórni a félretett mandulával és cukrozott gyümölccsel, díszíteni lehet még bármivel.
![Túrótorta Kartika](http://s4.images.www.tvn.hu/2007/09/16/13/24/www.tvn.hu_abe6663777275cc02af5db3b171f1315.jpg)
|