Süti-Meggyes-cseresznyés lepény-Limara
2007.09.20. 21:52
Meggyes-cseresznyés lepény-Limara
30 dkg finomliszt
30 dkg cukor
22 dkg Rama margarin
6 db nagyobb tojás
1 cs. sütőpor
1 citrom leve és reszelt héja
60 dkg magozott meggy vagy cseresznye esetleg vegyesen
A vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját és a citrom levét héját is, tovább habosítjuk. A sütőport alaposan elkeverjük a liszttel, majd a tojásos vajhoz adjuk, végül beleforgatjuk a keményre vert tojásfehérjét is. A tésztát egy alaposan kikent, kilisztezett nagy méretű tepsibe simítjuk, tetejét kirakjuk a kimagozott, lecsöpögtetett gyümölcsszemekkel. Meleg sütőben kezdjük sütni, majd 5-6 perc után takarékra vesszük.
Limara féle meggyes süti apró átvariálása (mindenki imádta így)-Sendy
30 dkg finomliszt
27-30 dkg porcukor
22 dkg olvasztott hideg margarin
5 tojás
1 cs. sütőpor
70-80 dkg meggy
1 cs. van cukor
kakaópor, fahéj
A vajat megolvasztjuk és habosra kavarjuk a cukorral (+van. Cukor), majd beledolgozzuk a tojások sárgáját is. A lisztbe elkeverjük a sütőport és 2-3 teáskanálnyi fahéjat. Ezt belekeverjük az előbb készített vajas-cukrosba. Ha kész elfelezzük a tésztát, egyik felébe plusz 3-4 teáskanál kakaóport teszünk, belekeverjük. Felverjük a tojásfehérjét, majd egyik felét a sima, másik felét a kakaóshoz keverjük. Olajozott-lisztezett tepsire foltokban öntjük egymásra és mellé a két tésztát, majd fakanállal picit kiegyengetjük és még egy picit jobban összekeverjük a két tésztát. Rátesszük a lecsöpögtetett meggyet, és 180 fokon megsütjük.
|