Süti-PUNCSOS SZELET- ILDIKONL
2007.09.20. 21:53
PUNCSOS SZELET- ILDIKONL
Hozzávalók: 2tojas, 4 tojassargaja,150gr cukor, citromhéj, 4 tojasfeherje, 150gr darás liszt, Rum a meglocsoláshoz, barackíz,
Elkeszites: A 2 egész tojast, a 4 tojassargajat, a porcukrot meg a reszelt citrom héjat nagyon jól kidolgozzuk a robotgéppel. A 4 tojasfeherjebol keményre felvert habot a liszttel együtt könnyeden a tojassargajahoz keverjük. Az így elkészített tésztát kikent, liszttel meghintett tepsin, előmelegített sütőben lassan megsütjük. Hűlni hagyjuk, majd vizes késsel hosszában 3 egyenlő részre vágjuk. Az alsórészt megkenjük barackízzel,és erre rákenjük a töltelék felét. Betakarjuk a második résszel, rummal meglocsoljuk, megkenjük barackízzel és a maradék töltelékkel. Ráborítjuk a harmadik részt, és kb. 1 órára sulyokkal lepréseljük. Bevonjuk rum mázzal, szikkadni hagyjuk, és szeletekre vágjuk.
TOLTELEK: 150gr cukor,egy kevés víz, 15db piskota, 1 citrom leve, 150gr orolt dio, 50gr csokolade /reszelt/ 1dl Rum,
A cukorbol egy keves vizzel suru szirupot főzünk, és hűlni hagyjuk. A már hideg sziruppal leöntjük a piskótákat, hozzákeverjük az őrölt diót meg a Rumot. A tölteléket kikeverjük, hozzáadjuk a reszelt csokoládét és még egyszer jól átkeverjük, és megöoltjuk vele a szeleteket.
RUMMAZ: 260gr porcukor, 2 kanál forró víz/!/ 2 kanál Rum,
A porcukorra ráöntjük a forró vizet és a rumot, és sűrű , fényes mázzá keverjük.
Ezt a recit is attudjatok "szepiteni " EVA-szeletre. Meggyet raktok a toltelek koze es egykis megggylevet meg a toltelekbe. Vigyazzatok mert nemszabad hignak lenni. Haraposnak kell hogy maradjon! /
|