Süti-Csokoládés profiterole-Nagy Süteményeskönyv-Limara
2007.09.20. 21:54
Csokoládés profiterole-Nagy Süteményeskönyv-Limara
Tésztához: 1 bögre víz
90 g vaj
1 bögre finomliszt
3 tojás
Csokis-likőrös töltelékhez: 1/2 bögre cukor
3 tojás sárgája
2 ek. liszt
1 bögre tej
55 g tört étcsokoládé
1 ek. narancslikőr
170 g olv. csokoládé
A tésztához tegyük a vajat és a vizet egy lábosba, s lassan forraljuk fel. Mikor forrni kezd, keverjük hozzá a lisztet, lassú tűzön állandóan kevergetve főzzük 2 percig, vagy míg nem tapad többé a massza az edény oldalához. Egyenként verjük bele a tojásokat, míg fényes és világos nem lesz. Kivajazott tepsire kanállal adagoljunk kis gömböket, majd 200 fokon 10 percig süssük. Ezután 180 fokon még további 10 percig, míg a tészta ropogós, szép aranybarna nem lesz. Sütőt ne nyitogassuk!Mindegyikbe fúrjunk lyukat, és rácson hűtsük ki.
A töltelékhez a cukrot és a tojások sárgáját keverjük jó habosra, adjuk hozzá a lisztet. A tejet a csokoládét és a likőrt közepes tűzön melegítsük, míg egynemű lesz. Vegyük le a tűzről és lassan keverjük a tojássárgájás masszához.. Tegyük vissza a tűzre és állandó keverés mellett lassú tűzön sűrítsük be. Hűtsük ki. Mikor kihűlt tegyük habzsákba és nyomjuk a tésztába. A profiterolékat mártsuk olvasztott csokoládéba és tegyük rácsra míg megdermed
|