Süti-Diós kosárka-Jégkása
2007.09.20. 21:58
Diós kosárka-Jégkása
Hozzávalók 8 személyre:
- A tésztához: 20 dkg vaj
- 30 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 4 db tojássárgája
- 1 evőkanál tejföl
- 1 tasak sütőpor
A töltelékhez
- 15 dkg darált dió
- 15 dkg porcukor
- 4 db tojásfehérje
- lekvár
Habosra keverjük a vajat a porcukorral, és a tojássárgájával. A sütőport, a lisztet és a tejfölt összekeverjük, és hozzáadjuk a vajas krémhez. Hűtőszekrénybe tesszük a masszát, és egy órán keresztül pihentetjük.
Eközben elkészítjük a tölteléket. Kemény habbá verjük a tojásfehérjéket a porcukorral, és lassan beleszórjuk a darált diót.
A tésztát kinyújtjuk fél cm vastagra, majd egy mini kuglófformával kiszúrunk belőle lapocskákat. A többi formát kivajazzuk, és beletesszük a kiszúrt lapokat. A tészta közepébe apró lekvárhalmokat helyezünk, a legjobb, ha áfonyalekvárt használunk, de bármelyik más is megteszi. Erre kerül a diós töltelék, darabonként 1 evőkanálnyi.
190 °C fokos sütőben 10-15 percig sütjük. Vigyázzunk, mert könnyen megéghet.
|