Süti-Kókuszos-rácsos–Csokivacsi-Ildikó
2007.09.20. 22:15
KOKUSZOS-RACSOS –Csokivacsi-Ildikó
Hozzavalok /alap/: 35dkg liszt, 20dkg margarin, 10dkg porcukor, 1 egesz tojas, 1/2 csomag sutopor, /en 1z. vanilcukit is tettem/
TOLTELEK:6 tojassargaja, 6 tojasfeherje, 30dkg porcukor, 2 citrom reszelt heja ES leve is! , 1 1/2 doboz tejfol, 30dkg kokuszreszelek,
A tesztaalaplap kenesehez olvasztott barackdzsem, /En a toltelekbe IS tettem vanilcukit.
ELKESZTES /egyszeru/: A tesztaalap hozzavaloit osszegyurjuk , egy kevesket belole a racsozashoz felreteszunk.A tesztat tepsi nagysagura kinyujtjuk, majd zsirozott-lisztezett tepsibe fektetjuk es egykis olvasztott lekvarral megkenjuk./sargabarack a legjobb/
A TOLTELEKhez a tojasokat szetvalasztjuk, a sargajat a cukorral alaposan kikeverjuk.A feherjet jol felverjuk habnak es hutobe tesszuk 1 kicsit. A cukros sargajahoz hozzaadjuk a reszelt citromhejakat a levevel, belekeverjuk a tejfoloket, majd ovatosan beleforgatjuk eloszor a kokuszreszeleket es a habbavert tojasfeherjet. Az egeszet rasimitjuk a lekvarral megkent nyers tesztara, majd felretett tesztabol csikokat sodrunk es beracsozzuk vele a kokuszhabostetot.
Elomelegitett sutoben, nagyon lassu tuznel kb: 1 orat sutni a tesztat,inkabb szaritani. Ellenorizni hogy jol megsult-e.
Megjegyzes: Aki szereti a kokuszosat BIZTOS ajanlom, mert nagyon finom.DE a tesztabol 1 1/2 adaggal vegyetek inkabb az elkeszitesehez, mivel linzerteszta szeruseg es morzsolodik, torik.Nekem maceras volt rudat sodorni ilyen keves anyagbol. EZERT bevagtam kisidore a frigoba es rareszeltem a nagyobb lyuku almareszelon.Puha-omlos es nagyon finom suti! Jo etvagyat! Fotot kuldok majd rola es Batka majd ideteszi nektek gusztakashoz. Pussz!
|