Torta-Rumos-meggyes diótorta-Moha- Páfrány barátnőjének receptje
2007.09.20. 22:18
Rumos-meggyes diótorta-Moha- Páfrány barátnőjének receptje
Tészta: 15 dkg vaj, 4 tojássárga,10 dkg cukor,ezeket habosra keverni. Bele jön: 7 dkg liszt, 10 dkg darált dió,2 ek. kakaópor,1/2 zacsi sütőpor keveréke, felváltva a 4 fehérje habjával. Sütőpapírral /csak alul/ bélelt tortaformában, előm.sütőben,175 fokon 25 percig sül. Kivéve hűlni hagyom a formában.
Tetejére jönnek a következő "rétegek":
1.réteg
1 üveg meggybefőttet leszűrök, levét 30 gr étkezési keményítővel besűrítem,mehet bele egy kupica rum és a meggy. Ha kihűlt rásimítom a tésztára, mehet a hűtőbe,míg készül a következő réteg.
2.réteg
30 dkg darált diót,10 dkg barna nádcukrot,2 vanillin cukrot,reszelt citromhéjat,1kk.fahéjat, összekeverek 4-5 ek. rummal,2-3 ek. tejjel. Ezt kenem a meggyes rétegre.
3.réteg
4 tojássárga,3 ek. cukor,3 ek. liszt,2 dl tej,2 van. cukor,reszelt citromhéj,ezeket sűrűre főzöm,ha kihűlt,összekeverem 15 dkg puha vajjal. Rákenem a diós rétegre,mehet a hűtőbe./Ez a krém lehet csokis is,3 ek. kakaópor kell bele /
4.réteg
10 dkg étcsokit 4 dkg vajjal gőz fölött felolvasztok, rásimítom a krémre,mehet vissza a hűtőbe.
Másnap óvatosan leszedem a tortakarikát, lehet díszíteni./kalóriabomba,de isteni finom!/
|