Torta-Mandulás csokitorta-Moha
2007.09.20. 22:19
Mandulás csokitorta-Moha
Tészta:
10 tojás fehérjét habbá verek 35 dkg finom kristálycukorral.Fakanállal belekeverek 35 dkg barna héjjal együtt megdarált mandulát.4 egyforma sütőpapírkorongon elkenem a tésztát és egyenként megsütöm 175 fokon kb.2o perc egy lap.Óvatosan kell lecsúsztatni a gáztepsiről őket.Hűlni hagyom. (A sütőpapírkorongok kb.26 cm átmérőjűek,a nagyobbik tortaformám alját szoktam körberajzolni.)
Krém:
10 tojássárga, 8 ek. cukor,3 ek. liszt,3 dl tejjel sűrűre főzöm. Jön bele 4 ek. kakaópor. Kihűlés után 15-20 dkg habosra kevert vajjal összekeverem. / variációk: mehet bele egy kis üveg nutella, de akkor a vaj csak 15 dkg legyen. Mehet bele 10 dkg étcsoki felolvasztva. Ezeket a még meleg főzött krémbe keverem./
A lapokat óvatosan megfordítom,lehúzom a sütőpapírt róluk. Megkenem a krémmel,úgy,hogy kívül is be tudjam vonni az egészet .Másnapig mehet a hűtőbe,majd lehet díszíteni. / Nálunk ez a Karácsonyi torta,tettem rá marcipánlapból kiszúrt csillagokat,fenyőfákat,vagy mandulából raktam ki díszítést rá/
|