Torta-OSZIBARACKOS-LIKOROS TORTA-/ILDIKONL
2007.09.20. 22:26
OSZIBARACKOS-LIKOROS TORTA-/ILDIKONL
Hozzavalok 16db-hoz:350g Babapiskota, 300ml/!/kavelikor, 10db lap feher zselatin, 250ml tejszin, 500g Mascarpone, 500ml "egesztelt"/nem zsirszegeny/ Joghurt, 100g cukor, 2 zacsi Vanilias cuki, 2 nagy oszibarack/vegyel konzervet/"szor nelkul!,2-3 ek malna, es johet hozza disziteskent menta levelkek./26cm tortaforma/
ELKESZITES: Ontsed a kavelikort egy talba, es rovid ideig martsd bele majd a kibelelt tortaformaba rakosgasd szep egyenletesen bele /EZ lesz az alap. Hagyjad 10 percet pihenni. Kozben a zselatinlapokat aztasd HIDEG! vizbe.
Verd fel a tejszint kemenyre es tedd be a hutobe.Keverd a Mascarponet+Yoghurt+cukor+vanilcukit egybe amig egy egyenletes masszat nem kapsz.Egy MINAMALIS! adag vizet melegitesz, a zselatinlapokbol kinyomkodod a hidegvizet es feloldod ebben a MINIMALIS melegvizben egyenletes masszara.KEVERJ EHHEZ a zselatinos oldathoz 2 ek-lal a Mascarpones masszabol hozza. Ezutan keverd hozza egyenletesen a maradek Mascarpones masszat es legvegul OVATOSAN a tejszint is hozza.
Ennek a kremmasszanak oszd el a 1/3 egyenletesen a tortaformaba /26cm/ amiben mar kesz a likoros babapiskota. Majd a megmaradt likoros babapiskotat rakjad a kremre es UJRA befedes kremmel majd meg 1x. Osszesen 3x ismetled a torta alaptol. Minimum 5 orat kell allni a hutobe! Ha "kihult"a torta, ovatosan kessel valaszd el a falatol, nyisd ki a tortaformat ovatosan vedd le rola a kor alaku sablont. Diszitsd fel malnaval es oszibarackkal tetszes szerint. Mentalevelkek feldobjak a torta udeseget. Jo etvagyat!
|